You are viewing an unstyled version of this page. Either your browser does not support Cascading Style Sheets (CSS) or CSS styling has been disabled.

ERTMS cikkek

ERTMS cikkek


A rovatban időszakosan összefoglalók, kitekintések, sajtófigyelések jelennek meg az ERTMS témakörében. Ha van cikkajánlata és/vagy részletesebben érdekli valami, akkor írjon az admin@etcs.hu-ra, "cikkajánlat" tárgyat megadva.

Eddig megjelent írásaink:

Néhány gondolat a MÁV ETCS L2 rendszerre vonatkozó követelményeiről
[2009-08-01]
A Vezetékek Világa folyóirat 2009. évi 2. számában Székely Béla - korábbi cikkét folytatva - az ETCS 2-es szint tervezési szempontjairól ad gyakorlati útmutatót. Köszönet a szerzőnek és a szerkesztőségnek az engedélyekért.


Az ETCS rendszer Nemzeti érték paketjének MÁV-nál való használata
[2009-07-30]
A Vezetékek Világa folyóirat 2009. évi 1. számában Garai Zoltán tollából jelent meg egy részletes cikk, mely a Nemzeti értékek paramétercsomag témájába enged gyakorlati betekintést. Köszönet a szerzőnek és a szerkesztőségnek az engedélyekért.


Frekvenciaéhség és kezelési módja a GSM-R-ben
[2009-06-18]
Az ETSI a GSM-R frekvenciatartomány kiszélesítésének, az UIC a GPRS alkalmazásának lehetőségeit vizsgálja.


ERTMS hírek a nagyvilágból
[2007-09-03]
Az ERTMS legfrissebb híreiből válogattunk Hollandiától Svájcon át Kínáig.


Néhány gondolat az ETCS 2-es szint tervezéséhez
[2007-05-31]
Az ETCS 2-es szint hazai tervezési kérdéseivel foglalkozik a Vezetékek világa 2007/1. számának egyik cikke. A hazai tervezők nevével fémjelzett dokumentum rendkívüli részletességgel ír a hazai adaptáció nehézségeiről, és konkrét javaslatokat fogalmaz meg számos témában. Hála a szerzőknek és a szerkesztőségnek a cikk teljes egészében elérhető a 4e-lapokon. Köszönjük!


ETCS hiba Luxemburgban – Specifikáció a gyakorlatban
[2007-03-07]
Van-e súlyos hiba az ETCS specifikációban? Mire bukkantak Luxemburgban a telepítések során? Miért kér sürgős választ az Európai Vasúti Ügynökség a tagországoktól? Új cikkünkben ennek jártunk utána.


Kiáltás az egységes ETCS szabványokért
[2007-01-30]
Szokatlanul éles vita bontakozott ki tavaly az InnoTrans kiállításon az ERTMS témakörében. Az International Railway Journal 2006. novemberi számából szemeztünk.


Közeledve Európához
[2006-10-30]
Mintegy előző cikkünket folytatva körülnéztünk az Európai Unió felé törekvő országokban is. Lássuk mi foglalkoztatja Romániát, Bulgáriát és Horvátországot!


Európai kitekintő
[2006-10-13]
Cikkünkben röviden bemutatjuk több európai ország aktuális problémáját. Ki mivel küszködik, ki miben látja a fő kihívásokat, kinek milyen a kapcsolata a nemzeti hatóságokkal?


Interoperabilitás a közúton - lehetőség a vasútnak?
[2006-09-29]
A közúti fuvarozás okozta többletterhelés ellen hozott németországi intézkedések hamar szimpatizánsra találtak a francia állam részéről is. Vajon milyen hatással bír mindez a transz-európai vasúti közlekedésre? Cikkünkben megtalálja a választ.